Zupełnie nie rozumiesz. Ja nie mówiłem, że statystyka populacji gejów ma cokolwiek wspólnego z pedofilami, nawet jeżeli ta dyskusja toczyła się w tym kontekście. Ja tylko zestawiłem różne statystyki, a interpretacje pozostawiam innym.
Toteż nie mówię, że statystyki, które dotyczą populacji homo, dotyczą pedofilów i nie wyciągam też żadnych z tego wniosków. Tak samo te statystyki nie dotyczą bdsm i fetyszystów, a sam powiedziałeś, że te statystyki dotyczyć miałyby tylko zdrowych, więc powyższych z góry odrzucamy, na bazie jakiegoś założenia. Ale to jest właśnie odczytywanie ze statystyk tego czego w nich nie ma. Statystyki mówią o populacji homo, a nie ile w ramach niej występuje osób chorych na AIDS, na trzustkę, ludzi z parafiliami - w szczególności pedofilów, fetyszystów i miłośników bdsm. Nie znaczy to jednak, że wśród homo nie ma chorych na AIDS, na trzustkę czy ludzi z parafiliami. Tego w tej statystyce nie ma, więc czego właściwie się czepiasz? Że zestawiam tę statystykę z inną?
Cytat:Oczywiście, że nie dotyczą nie tylko pedofilii, ale także tego co wspomniałeś. Tutaj pełna racja. Skoro statystyka o czymś nie mówi, to nie wymyślamy sobie bajek. Mnie się nie ma co wydawać, to wam wydaje się, a wręcz uznajecie za pewnik, że pedofil, który zgwałcił chłopca jest także gejem i następnie hurtem wliczacie ich w populację, bez wykazania dowodów. Jeśli statystyka ci o czymś nie mówi, nie dorabiaj sobie do niej rzeczy wyssanych z palca.
Toteż nie mówię, że statystyki, które dotyczą populacji homo, dotyczą pedofilów i nie wyciągam też żadnych z tego wniosków. Tak samo te statystyki nie dotyczą bdsm i fetyszystów, a sam powiedziałeś, że te statystyki dotyczyć miałyby tylko zdrowych, więc powyższych z góry odrzucamy, na bazie jakiegoś założenia. Ale to jest właśnie odczytywanie ze statystyk tego czego w nich nie ma. Statystyki mówią o populacji homo, a nie ile w ramach niej występuje osób chorych na AIDS, na trzustkę, ludzi z parafiliami - w szczególności pedofilów, fetyszystów i miłośników bdsm. Nie znaczy to jednak, że wśród homo nie ma chorych na AIDS, na trzustkę czy ludzi z parafiliami. Tego w tej statystyce nie ma, więc czego właściwie się czepiasz? Że zestawiam tę statystykę z inną?
Matematyka jest niezmysłową rzeczywistością, która istnieje niezależnie zarówno od aktów, jak i dyspozycji ludzkiego umysłu i jest tylko odkrywana, prawdopodobnie bardzo niekompletnie, przez ludzki umysł
Kurt Gödel
Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/
Kurt Gödel
Mój blog - http://flaufly.wordpress.com/