idiota napisał(a):Do tego kto wyznaje nam iż wśród jemu podobnych przyjęte jest iż:Ktoś lub coś, do czegoś was zmusza? Nie zazdroszczę sytuacji.
Takiemu trzeba spróbować przetłumaczyć błąd praktyczny, może zrozumie.
Jeśli nie, należy go zostawić własnemu losowi.
exodim napisał(a):A czy ja albo ktokolwiek tutaj stawiał hipotezy natury moralnej czy wysuwał jakieś sądy wartościujące na podstawie tych badań?I nic się za tym nie kryje? Ot tak sobie stwierdzam? No proszę, no to przepraszam Exodimie. Nie wiedziałem, że miałeś jedynie potrzebę podzielić się wiedzą statystyczną i nic poza tym :]
Stwierdziłem, że takie oto są statystyki i ich się nie oszuka. Tak samo jak nie oszuka się np. statystyki, z której jasno wynika, że odsetek przestępstw z użyciem broni palnej w dzielnicach zdominowanych przez czarnych i Latynosów jest zdecydowanie większy niż w dzielnicach "białych".
Znacie jeszcze jakieś ciekawe statystyki, co do których macie potrzebę się podzielić? Znam fajną stronę - GUS.gov.pl.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL