Fizyk napisał(a):Z tego co widzę, konflikt wynika z tego, że strony różnie rozumieją słowa "homoseksualista" oraz "gej". Dla Rity jest to osoba preferująca osoby tej samej płci, niezależnie od wieku, dla GB - osoba, preferująca osoby dorosłe tej samej płci. Apeluję więc o przyjrzenie się, czy czasem przyczyna nieporozumień nie tkwi po prostu w terminologii i zaprzestanie zarzucania sobie nawzajem kłamstw i manipulacji.Nie tylko GB, ale w społeczeństwie, nauce i mediach także. Widziałeś linki podawane przez pilastra, które pilaster podawał notorycznie w formie "pedofil-gej"? W żadnym z nich nie padło słowo "gej". Wszystkie podawane przez pilastra źródła dotyczą konkretnych przypadków wykorzystania małych chłopców. Nie były rozprawką nt. tego, czy pedofil preferuje WYŁĄCZNIE chłopców i czy kręcą go WYŁĄCZNIE dzieci. Dlatego pilastrowe manipulacje są nadużyciem i nie są upoważnione, a nader wszystko są szkalowaniem środowiska LGBT i właśnie w tym celu pilaster, nie mając na to żadnych dowodów, używa określeń pedofil-gej, mimo, że źródła, na których bazuje tego nie robią, bo nie ma do tego podstaw.
Rita napisał(a):Może niech każdy pisze co sam myśli, a nie co myślą inni, bo wciskanie komuś poglądów jest delikatnie mówiąc niegrzeczne.No właśnie kochana zdaje się pisałaś to przed lustrem. Proszę więc nie zmieniać kontekstu abstraktów, wyrywając z nich pojedyncze linijki i CELOWO usuwając niewygodne fragmenty, a potem bezczelnie zarzucać drugiej stronie, że ta oszukuje i sobie coś uraja. Ja sobie pomijania przez was niewygodnego fragmentu nie uroiłem. Robił to zarówno exodim usuwając ostatnie zdanie z abstraktu, jak i ty wciskając mi bezczelnie jedną wyrwaną z kontekstu linijkę i wymagając ustosunkowania się do niej, tak jakby po kropce to już nie istniało:
Cytat:This, of course, would not indicate that androphilic males have a greater propensity to offend against children.
Pilastra broniłaś i wykazałem już w którym momencie z czego miałaś się okazję wycofać i nie zrobiłaś tego.
http://www.ateista.pl/showpost.php?p=578...count=6443
http://www.ateista.pl/showpost.php?p=578...count=6424
Witold napisał(a):Napisałbym, że GoodBoy w swoich kłamstwach nie ma żadnych granic, ale to przecież żadne nowe odkrycie. Wypiera się tego co napisał zaraz pod cytatem. Żałosne.Wypieram się jedynie Witoldowych nadinterpretacji moich słów. Pisałem o ludziach z niezaburzoną orientacją, podając na to cytat z PTS, które w swym stanowisko stwierdziło zgodnie z faktami, że ludzie homoseksualni nie mają większej predyspozycji do seksualnego wykorzystania dzieci niż ludzie heteroseksualni. Potwierdziły to również dwa przytaczane badania, w tym z jednego badania osoba exodima oraz rity próbowali stworzyć mylne wrażenie, że nie ma w nim tego potwierdzenia. I teraz przychodzi Witold, który nie tylko zarzuca kłamstwa mi, ale także PTS'owi.