Hans Żydenstein napisał(a):Jak są mało produktywni to są zwalniani. Jezu, jaki ty jesteś ciemny :roll:Chciałbym abyś zwracał się do mnie z większym szacunkiem.
Wydajność pracy - Dziad Borowy
Zatem ten sam pracownik, zarabiając w Polsce mniej i wykonując usługę o niższej wartości, jest mniej wydajny/produktywny. I się go nie zwalnia, lecz się takiego szuka, co też czyni Amazon. Wartość usługi świadczonej przez polskiego pracownika jest niższa, niż np: Niemieckiego mimo, że wykonują tę samą pracę o tej samej jakości.
Wydajność nie zależy od tego jak intensywnie, długo i ciężko pracujesz tylko od tego ile zysku jest z Twojej pracy.
Co to jest wydajność pracy?
- W skali kraju jest to dochód narodowy wytworzony przez jednego mieszkańca, czyli inaczej wartość towarów i usług wypracowana przez jednego pracownika.
Polski pracownik ma mniej zysku ze swojej pracy, niż jego zachodni odpowiednik. Natomiast Amazon, odwrotnie, zyskuje na niższej wydajności pracy Polskiego pracownika.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL