DziadBorowy napisał(a):Skoro manipulujesz celowo tym co kiedyś wkleiłem na szacunek nie zasługujesz.Podałem przecież link do całej Twojej wypowiedzi. Na tym polega manipulacja? A wyszczególniłem ten, na który najbardziej kładę nacisk, czyli wydajność.
Bo nie wierzę, że ten fragment celowo zapomniałeś wkleić.
Cytat:Zwłaszcza, że już ci na niego zwracałem uwagę.Czyli przez to, że ogólny poziom płac jest niższy, to ogólny poziom wydajności spada. Tym bardziej wskazuje na absurdalność tego wskaźnika, co też cobras zauważył.
Ale oczywiście musisz wyrobić normę trollowania o liberalizmie.
Natomiast przy niskiej wydajności polskiej siły roboczej, Amazon zbije kokosy. Bo dlaczego bardziej wydajny Niemiec ma pakować produkty? Skoro są chętni na pracę za niższe wynagrodzenie?
PS Im wyższa konkurencyjność na rynku pracy (są chętni do pracy za niższe stawki - w skali całej gospodarki), tym niższa wydajność pracy
Jak sprzedaję ten sam produkt po niższej cenie (np: w różnych państwach) to również spada wydajność pracy i zysk firmy.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL