Chudy Wilk napisał(a):Kwestia interpretacji. Dla mnie ten znaczek nie jest obraźliwy - przekazuje konkretną informację.
No właśnie - dla Ciebie. O ile mi wiadomo, nie jesteś gejem. Dla większości moich znajomych o orientacji homoseksualnej ten znaczek jest obraźliwy. Inni znajomi uważają po prostu, że jest on wulgarny i nie wyobrażają sobie na przykład jedzenia pod czymś takim kolacji z kontrahentem. I jaką on niby przekazuje konkretną informację? Został wymyślony w celu wyrażenia nienawiści do konkretnej grupy ludzi.
Chudy Wilk napisał(a):A bo to mało lokali, gdzie zobaczysz pentagramy czy inne symbole satanistyczne? Pamiętam, że kiedyś piliśmy piwo w Proletariacie w Poznaniu, gdzie wiszą zaś symbole komunistyczne, a tego ustroju zabrania propagować sama konstytucjaZ tym, że wystrój Proletariatu jest ewidentnie zrobiony dla jaj i nie jest skierowany przeciw żadnej konkretnej grupie.Też by to mogło teoretycznie wiele osób urazić, a jakoś nie widzę rabanu.
Chudy Wilk napisał(a):Pamiętam jak w coffeshopie, niedaleko którego mieściło się nasze polskie getto umieszczono tabliczkę w języku polskim (i tylko polskim), w której w dość niewybredny sposób informowano czego nie należy robić w lokalu i w jego otoczeniu. Porozmawialiśmy z szefem dając mu do zrozumienia, że bardzo nam się to nie podoba, bo może i faktyczne niektórzy Polacy zachowują się niekulturalnie i łamią regulamin ale nie jesteśmy w tym względzie jacyś wyjątkowi i przykłady takich zachowań można zauważyć również wśród innych nacji. Wtedy nie uznał naszych racji, uznał je kilka dni później kiedy zwyczajnie przestaliśmy kupować tam zioło, a kilkuset Polaków to całkiem niezła klientela. Tabliczka znikła szybciej niż się pojawiła.I dobrze.
- Myślałem, że ty nie znasz lęku.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.
- Mylisz się. Lęku nie zna tylko głupiec.
- A co robi wojownik, kiedy czuje strach?
- Pokonuje go. To jest w każdej bitwie nasz pierwszy martwy wróg.

Też by to mogło teoretycznie wiele osób urazić, a jakoś nie widzę rabanu.