Baptiste napisał(a):Słyszałem, ale niewiele słyszałem o jego korzeniach wynikających z odczuć czysto estetycznych.A czy słyszałeś w telewizji, o korzeniach "czysto estetycznych", odnośnie homofobii? W ogóle, czy uważasz, że względy estetyczne powinny determinować prawa i wolności jednostki ludzkiej?
Cytat:No spoko, ale to Arabia. Do tego te zakazy na tamtejszym gruncie wcale nie mają uzasadnienia estetycznego.Wg Ciebie nie mają uzasadnienia estetycznego. Możesz zobaczyć na youtube różne uzasadnienia nauczycieli wahabickich.
Cytat:Wolność sama w sobie nie jest dla mnie wartością. Zawsze potrzebuję wiedzy na temat tego co to za wolność, kogo i jak ukierunkowana.Stąd rozmawiamy o konkretnych jej przejawach.
Cytat:Tzn. mizianie się homo na ulicach? Tak, pisałem już o tym. Jestem tegoż przeciwnikiem.A hetero też Ci przeszkadza? Czy tylko homo? A jak 2 kobiety? Niektórzy dopuszczają 2 kobiety, bo to już wg nich, "estetyczne".
Cytat:Btw. Nie słyszałem tak w ogóle jeszcze o takim prawie.A o takiej potrzebie słyszałeś? Też ją posiadasz
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL