Łoś napisał(a):A czy słyszałeś w telewizji, o korzeniach "czysto estetycznych", odnośnie homofobii? W ogóle, czy uważasz, że względy estetyczne powinny determinować prawa i wolności jednostki ludzkiej?Nie, ale słyszałem wiele na temat estetyki i homoseksualizmu. Na temat estetyki i rasizmu już nie.
Najczęściej słyszę, że np. rasa czarna jest głupia i dzika a nie ,że wizualnie obrzydliwa.
Natomiast w przypadku homoseksualistów bardzo często słyszę ,że ich zachowania są obrzydliwe.
Łoś napisał(a):Wg Ciebie nie mają uzasadnienia estetycznego. Możesz zobaczyć na youtube różne uzasadnienia nauczycieli wahabickich.Nie, nie według mnie ale według mojej wiedzy na temat ich korzeni. Jeżeli masz coś co mówi, ze to ma miejsce ze względów estetycznych to rzuć tymi linkami i najlepiej podaj w której minucie o tym mowa.
Łoś napisał(a):Stąd rozmawiamy o konkretnych jej przejawach.Ok, no to moje zdanie na temat przejawu, o którym mówimy już znasz.
Łoś napisał(a):A hetero też Ci przeszkadza? Czy tylko homo? A jak 2 kobiety? Niektórzy dopuszczają 2 kobiety, bo to już wg nich, "estetyczne".U hetero tylko w przypadku dużego natężenia miziania. Para dwóch kobiet to też para homo więc wszystko się zgadza. Pisałem już ,że w moim przypadku sprzeciw wobec takim zachowaniom nie jest tylko kwestią estetyki. To raczej drugorzędny czynnik.
Łoś napisał(a):A o takiej potrzebie słyszałeś? Też ją posiadasz1. Nie uważam, że z czyjejś potrzeby mają wynikać jakieś prawa. Słabe to dla nich uzasadnienie. "Daj bo chcę".

2. Widocznie u mnie ta potrzeba jakoś słabo się objawia, bo nie kieruje mną chęć ekspresji swojej seksualności na ulicy.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
NN