Baptiste napisał(a):No w rzeczy samej. W końcu większość ludzi jest hetero dlatego homoseksualne zachowania erotyczne nie widzą się wielu takim osobom zbyt dobrze. Naturalna konsekwencja ich własnych upodobań.Ok. Jak mi się nie podoba dana kobieta, to mizianie się jej z jakimś facetem, również. Nic z tego nie wynika.
Cytat:Oczywiście. Ale co z tego? Ja mieszkam w Polsce a Ali w Arabii Saudyjskiej. Mój sprzeciw budzi X, u Aliego Y. Nie muszę się na niego oglądać.Postawami sprzeciwu wobec wolności innych, dążymy w kierunku takiej Arabii. To chciałem wykazać. A ja chciałbym, żebyśmy szanowali wolność drugiego człowieka.
Cytat:No wielokrotnie widziałem w mediach, czytałem w internecie itd. na temat obscenicznych zachowań homoseksualistów np. na paradach. Budziły one sprzeciw.Ktoś Cię zmuszał do oglądania tegoż? Cokolwiek rozumiesz przez "obsceniczny". Czy jednak, sam chciałeś? W czymś Tobie Ci ludzie przeszkadzali, że budzili Twój sprzeciw? Czy może masz ochotę ograniczyć ich wolność, ze względów "estetycznych"?
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL