Baptiste napisał(a):Nie wiem o co chodzi. Sam dobrze wiesz, że wiele osób brzydzi się takimi zachowaniami u homoseksualistów. I choćby na tym forum nie jeden raz ktoś nie omieszkał o tym napisać. Inni mogą przemilczeć, bo mają np. poglądy liberalne i wolą to olać w ich imię.Odnośnie osób o ciemnym kolorze skóry również. Nie ma co się kopać, przyznaję, gdyż względy estetyczne nie są żadnym wyznacznikiem praw czy wolności, a przynajmniej, ja nie chciałbym aby były.
Tu nie ma co wyjaśniać, bo to już poprostu taka reakcja organizmu i nie ma co się dla dyskusji samej w sobie kopać z koniem.
Cytat:Wcale nie dążymy. Nie jesteśmy Arabią, wyrośliśmy w innej kulturze.I tu się różnimy. W kulturze niemieckiej mordowano ludzi przemysłowo. Ale co tam...
A w samym wyrażaniu sprzeciwu wobec wolności innych nie widzę nic złego.
Cytat:A to dlatego, że nadal nie wiem o jakiej wolności mowa, tzn. jak ukierunkowanej.Mówimy o konkretnej wolności ekspresji swojej seksualności przez osoby o homoseksualnej orientacji seksualnej. Czy to dla Ciebie jest wolność "źle" ukierunkowana?
Jak jest źle ukierunkowana to wyrażam sprzeciw.
Cytat:Ja mam ochotę ograniczyć ich wolność z różnorakich względów. Także estetycznych, ale przede wszystkim dlatego, że uderza to w mój normotyp.W takim razie wyznaję przeciwny system wartości. Dla mnie mój normotyp, to moja sprawa i nie chciałbym aby mi ktoś cokolwiek ograniczał. W podobny sposób staram odnosić się do innych osób. Jednakże w przypadku naruszania moich wolności, będę walczył i popieram wszystkich tych, co o wolność walczą.
Cytat:Sam tego nie widziałem na żywo. Widziałem dzięki mediom, ponieważ interesuję się tym co się na świecie dzieje. Jeżeli wiem, że coś co mi się nie podoba ma miejsce to wyrażę sprzeciw niezależnie od tego czy to mnie bezpośrednio dotknęło.I chciałbyś aby w Polsce ograniczano prawa osobom o homoseksualnej orientacji seksualnej?
Furia napisał(a):Aha. Interesujące co jeszcze wymyślisz, by uzasadnić swoje stanowisko. Może powinniśmy na szybciutko rozszerzyć słownik języka polskiego? Nienachalny, mało nachalny, średnio nachalny, mniej nachalny, nachalny, bardzo nachalny, najbardziej nachalny, nachalny jak jasny gwint? A wszystko po to, by zwolennikom promotorów orientacji homoseksualnej poprawić samopoczucie?Mówię, że byłabyś lepiej zrozumiana, gdybyś wypowiadała się precyzyjnie.
Cytat:W serialach pojawiają się wątki gejowskie, w prasie reportaże o sołtysach-gejach, na afiszach info o tęczowych przemarszach... Mało? Iselin, mi się nie chce już tego tłumaczyć. "Giemby" szkoda. Zamiast gadać, Ty mi udowodnij, że uważasz gejów za tak samo godnych zaufania ludzi jak heteraków. Gdy będziesz miała dziecko (najlepiej swoje) weź do niego nianię-geja. Tym zamkniesz mi pysk. Właśnie tym, a nie, gołosłowotokiem w necie.Skoro geje są wśród nas, stanowią część rzeczywistości, to czemu rzeczywistość filmowa, reportażowa, afiszowa miałaby ich nie uwzględniać? Takie osoby również są odbiorcami i twórcami kultury.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL