Baptiste napisał(a):Nie zauważyłem aby tak było. Mnie także oni nie brzydzą.Pisałeś wcześniej, że interesujesz się tym, co się na świecie dzieje i wiedzę o paradach z telewizji i z artykułów, czerpiesz. To zapewne słyszałeś o takim zjawisku, jak rasizm?
Cytat:Tzn. to jest upodabnianie się do Arabii Saudyjskiej? To czemu służy ta Arabia skoro chodzi tylko o zabijanie? Czemu podałeś Arabię Saudyjską a nie masę państw w różnych okresach czasowych gdzie dochodziło do mordów, tortur, itd?Bo miałem taką ochotę. Akurat tam występuje coś takiego, jak zakaz prowadzenia samochodu przez kobiety. Do tego ze względów "estetycznych", kobieta nie może trzymać się np: za rękę, z mężczyzną, który nie jest jej mężem. A co dopiero mówić o mizianiu.
Cytat:Jak świat światem wolność ludzką ograniczano. Nic nowego. I nie musiało się to wcale kończyć krwawymi mordami.Ja postrzegam to odwrotnie. O wolność cały czas walczono, "naszą i waszą"
. Szkoda, że wpisujesz się w trend zwalczania wolności.Cytat:Jak najbardziej. Uważam, że takie osoby powinny być takiej wolności w życiu społeczno-publicznym pozbawione.Ok.
Cytat:No domyślam się.Wolałem to jednak powiedzieć, teraz mam pewność, że się rozumiemy

Cytat:A, o których prawach mowa?Wolności wyrażania swojej seksualności, które to stanowią również uniwersalną potrzebę człowieka.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL