Łoś napisał(a):Pisałeś wcześniej, że interesujesz się tym, co się na świecie dzieje i wiedzę o paradach z telewizji i z artykułów, czerpiesz. To zapewne słyszałeś o takim zjawisku, jak rasizm?Słyszałem, ale niewiele słyszałem o jego korzeniach wynikających z odczuć czysto estetycznych.
Łoś napisał(a):Bo miałem taką ochotę. Akurat tam występuje coś takiego, jak zakaz prowadzenia samochodu przez kobiety. Do tego ze względów "estetycznych", kobieta nie może trzymać się np: za rękę, z mężczyzną, który nie jest jej mężem. A co dopiero mówić o mizianiu.No spoko, ale to Arabia. Do tego te zakazy na tamtejszym gruncie wcale nie mają uzasadnienia estetycznego.
Łoś napisał(a):Ja postrzegam to odwrotnie. O wolność cały czas walczono, "naszą i waszą"Wolność sama w sobie nie jest dla mnie wartością. Zawsze potrzebuję wiedzy na temat tego co to za wolność, kogo i jak ukierunkowana.. Szkoda, że wpisujesz się w trend zwalczania wolności.
Łoś napisał(a):Wolności wyrażania swojej seksualności, które to stanowią również uniwersalną potrzebę człowieka.Tzn. mizianie się homo na ulicach? Tak, pisałem już o tym. Jestem tegoż przeciwnikiem.
Btw. Nie słyszałem tak w ogóle jeszcze o takim prawie.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
NN