Łoś napisał(a):Mówię, że byłabyś lepiej zrozumiana, gdybyś wypowiadała się precyzyjnie.
A ja mówię, że każesz mi z precyzji czynić nadprecyzję. Nachalny, to napastliwy, przesadny. Jeśli więc jakiś jegomość był nachalny w stosunku do Twojej żony, to nie oznacza, że z daleka ją pozdrowił. Czego jeszcze nie rozumiesz?
Łoś napisał(a):Skoro geje są wśród nas, stanowią część rzeczywistości, to czemu rzeczywistość filmowa, reportażowa, afiszowa miałaby ich nie uwzględniać?
Bo się to nie podoba większości? Nie wystarczy?
Łoś napisał(a):Takie osoby również są odbiorcami i twórcami kultury.
Nie zaprzeczam. I wystarczy mi, że Lagerfeld szyje dobre płaszcze. Jego zażyłość z kotką natomiast, o której niepotrzebnie opowiada, nieco mnie zniesmacza.
Iselin napisał(a):Wśród moich znajomych i przyjaciół jest sporo osób homoseksualnych... (...) ... niektórym powierzyłabym pod opiekę kota w razie potrzeby, a także dziecko, gdybym je miała. Natomiast gdybym szukała niani z ogłoszenia, orientacja nie byłaby żadnym kryterium, ani na plus na minus.
Aha. Czyli, gdybym była, gdybym miała... Tu podziękuję. Ale daj znać jeśli uczynisz to, co dziś tak niefrasobliwie postulujesz.
Łoś napisał(a):... czy uważasz, że względy estetyczne powinny determinować prawa i wolności jednostki ludzkiej?
Tak. Jeśli pytasz czy względy estetyczne ogółu powinny determinować prawa i wolność jednostki na tej konkretnej płaszczyźnie, to odpowiadam po trzykroć "tak".