Czulu napisał(a):Andrzej Kosela napisał(a):Czulo --> Przeczytałem dokładnie całą Twoją poprzednią wypowiedz i dalej nie rozumiem, dlaczego mówisz, że kłamię...
To proste.
Twierdzenie 1:
Cytat:jego cechy są identyczne we wszystkich systemach - jest on wieczny, nieskończony, nieograniczony, niewidzialny, niezniszczalny, niezmienny, nieporuszony, jeden, stoi ponad wszystkimi dualizmami, niezgłębiony itd.
Twierdzenie 2:
Cytat:NIGDY NIE PISAŁEM, że wyprowadzam definicję Boga z myśli judeochrześcijańskiej - to są jakieś brednie, które pragniesz mi przypisać, podobnie jak z "osobowym Bogiem".
Logiczne ze gdyby we wszystkich systemach definicja Boga byla taka sama to niemoglbys powolujac sie na ktorykolwiek nie powolywac sie zarazem na reszte, skoro wszystkie sa tozsame. Ale oczywiscie nie sa, co sam potwierdzasz
Śmieszny jesteś, ale tak naprawdę.... Czy koncepcja Boga w judaizmie aż tak naprawdę róźni się od koncepcji Boga według Platona czy Parmenidesa? Już Filon uznał, że judaizm mówi o tym samym Bogu co i Platon. Twój zarzut jest więc zupełnie nie na miejscu.. Zastanawiam się co jeszcze wymyślisz byle tylko spróbować podważyć to co mówię. Podpowiem Ci, może zajmiesz się wyszukiwaniem moich błędów ortograficznych, bo merytorycznych niestety nie potrafisz....