Katol napisał(a):Nie wiem tylko co Cię tak powstrzymuje przed uargumentowaniem wypowiedzi Senyszyn.
Czyżby dowodów było brak?
Nie wiem czy rozumiesz że to na Tobie leży ciężar przedstawienia argumentów? Póki co nie ma solidnej teorii o różnicach w predyspozycjach między kobietami i mężczyznami. Dlatego to jej zwolennik powinien takową przedstawić, a nie przeciwnik wykazać że jest błędna. Te argumenty które podałeś podważyłem, nie odniosłeś się do tego, więc nie mogły być mocne.
Cytat:Na pewno wynikający po części z natury, która nas w pewien sposób ukierunkowywuje.
Tylko że ten porządek nie jest uniwersalny, czyli nie jest taki sam dla każdego, co Kościół propaguje.
Cytat:Tradycyjna rodzina i przekazywanie pewnych wartości jest korzystne dla dzieci.Ktoś kto nie miał ojca czy matki ma jakiś deficyt.
Tylko że nadal nie wiemy, czy ten deficyt wynika z kulturowego stosunku do "niepełnych rodzin", trudności finansowych takich rodzin, czy rzeczywiście jakichś nabytych ułomności wywołanych niegraniem z tatą w piłkę za łebka.
Cytat:Gender o wiele bardziej nakazuje.Chce wejść z butami w nasze życie.
Bo jest rozgłośnia radiowa Radio Gender i telewizja GenderTV, w której na okrągło trąbią że chłopcy mają chodzić w sukienkach. Jest też 12 seriali w TVP, w których feministki genderystki grają pierwszo- i drugoplanowe role jako dobre dusze z sąsiedztwa. Genderystki zaprasza się do co drugiego programu publicystycznego i dostają kasę z budżetu państwa i darmową emeryturę. Mało tego, genderystki mają tzw. genderniki, w których co piątek nauczają gambony o tym jak facet powinien być niemęski, a kobieta męska.
Tak to giender wchodzi w życie nasze!
Cytat:Politycy Unii Europejskiej lubują się w narzucaniu czegoś i oczywiście jest to w imię jakichś szczytnych celów.Troska o prawidłowy rozwój dzieci,równouprawnienie,czy też troska nasze zdrowie(wędzonki szkodzą).
Oczywiście zupełnie inaczej niż Kościół, w dodatku, tfu!, demokratycznie!
Cytat:Ale widzę, że co niektórzy lubią łykać ich ''światłe'' dyrektywy.
A tak poza tym ślimak to ryba.
Tak ustalono,więc przyjmijmy i to z pokorą.
katolska logika:
nie chcesz kneblować genderystek => chcesz zakazu produkcji wędzonek
Cytat:Poza tym przykład kibulcy i nie tylko.Skąd to wypływa?Podobny przykład który podała Teresa też znam z życia ,tylko że przedmiotem zainteresowania tego chłopczyka były druciki,jakieś części z telewizora i pralki.
Dlaczego nie miśki i lalki?
Ale zostaw ty już tego chłopca! Niech się bawi czym chce, niech ma fajne dzieciństwo. Tylko niech wie, że jak chce się bawić lalkami to nie jest to nic złego.
Cytat:Kobiety są niższe od facetów.I po co to pytanie: a skąd wiemy,że wszystkie kobiety są jednakowego wzrostu?
Jeśli dla ciebie mózg jest równie łatwy do opisania co wzrost (najbardziej złożony układ jaki znamy vs jeden wymiar), to zbliżamy się do końca rozmowy.
Cytat:No ja nigdy nie słyszałem o takim stereotypie,żeby to dziewczynie wypadało iść na filologię, a chłopakowi to nie przystało.
Jeszcze czego. Ja za to słyszałem np. o stereotypie, że facet nie powinien iść na filo, bo nie utrzyma rodziny. Kobieta natomiast może bo jej studia to w gruncie rzeczy takie hobby.
Cytat:Mamy wiele wspólnego ze światem zwierząt,
a one są prowadzone według programu.
Kto pisze że ludzie nie są?
Cytat:Powiesz takiemu kogutowi: Nie jesteś tym kim jesteś.
A on?
Ni chuja.
A człowiek?
Genialna puenta!