Cytat:Korzystasz z zasobów wiedzy i dotychczasowych doświadczeń, by się czepić.No żeby zrobić w zasadzie cokolwiek to z tych dwóch "rzeczy" korzystam...
Cytat:Czasem nawet coś podpowie rozum a to już duży wydatek energetyczny dla organizmu, więc może być i kosztowna praca.to jak korzystam z zasobów wiedzy i doświadczeń, to nie wykorzystuję do tego rozumu???
Dziwne rozróżnienie.
Cytat:Jest to więc praca mózgu ukierunkowana cechami osobowościowymi na dogryzanie innym.Wyraźnie ekwiwokujesz pojęcie "pracy" co teraz zamarkowałaś przydawką modyfikującą "mózgu".
Praca mózgu to coś trochę innego niż praca w zwykłym sensie,a op tym mówiliśmy wcześniej (no,chyba,że Ty nie, ale tego nam nie powiedziałaś i nie mogliśmy się domyślić.
Cytat: Wynika z braku miłości własnej.To w gruncie rzeczy nie ma znaczenia. I nie jest to chyba rzecz, którą można dobrze uzasadnić, mam wrażenie.
To raczej niefalsyfikowalna teza.
Cytat:Jeśli słyszę tę samą linię obrony u kolejnego filozofa, nie wierzę w powszechność.a ja nie rozumiem tego zdania, bowiem zawiera elipsę kwalifikacyjną - nie wiadomo w powszechność czego nie wierzysz (o kwestii tego, jak ta niewiara ma wynikać z tego że znów takie same coś u kogoś słyszysz, nie wspominając)...
Cytat:Traktuję w kategoriach wyjątków.Co traktujesz jako wyjątki od czego, bo nie wiem...
Cytat:W zakładach pracy korzysta się z pomocy radców prawnych.No i bardzo dobrze, to w niczemu nie przeszkadza. Tomabyć argument na co? Bo na razie się nie orientuję za bardzo.
Cytat:Mają do tego także inny zakres obowiązków. Kazda umowa w zakładzie, zanim zostanie podpisana przez szefa, powinna zawierać parafkę radcy prawnego. Tego się pilnuje w firmach.HAWGH!