Po pierwsze, dalej nie czytasz ze zrozumieniem. Próbujesz mi udowodnić, że Kirasu nie jest heretykiem, gdy ja go jeszcze tak nie nazwałem (mam za mało informacji).
Czy twoja linia poglądowa co do seksu osób homoseksualnych zbieżna jest z linia KrK? Czy uważasz, że KrK prezentuje właściwe podejście?
Dwulicowość antyklerykałów spod znaku FiM i palikociarni, ich gadzia postawa niestety dla nich jest bardzo boleśnie obnażana przez internet.
renegat napisał(a):Bzdura. Karirsu stwierdził:Księża mówią kompletne bzdury, że nie można być Homo-, Bi-, czy Transseksualistą.Nie czytałeś widocznie jego dyskusji z łosiem gdzie stale dyskredytuje to co głoszą księża.
renegat napisał(a):i oczywiście Karirsu nie dość, że nie popełnił tu żadnej herezji, to jeszczeOh, jak najbardziej nie implikuje i w związku z tym mam pytanie do Kirasu.
W tym momencie Kirasu bohatersko walczy z tezami, które sam wymyślił.
Przy czym bycie gejem , bi czy tez transem nie implikuje życia sprzecznego z nauczaniem Krk- ale tego, mam nadzieję, nie muszę CI szczegółowo wyjaśniać?
Czy twoja linia poglądowa co do seksu osób homoseksualnych zbieżna jest z linia KrK? Czy uważasz, że KrK prezentuje właściwe podejście?
renegat napisał(a):Kolejna bzdura, czyli przekłamanie wypowiedzi Karirsu:Co do tego co pisze o tym wszystkim w Starym Testamencie, to nie można się tym sugerować, tam niektóre rzeczy to były osobiste poglądy niektórych ludzi.Co oznacza mielibyśmy w kościele karę ukamieniowania? KrK w ogóle się takimi sprawami nie zajmuje toteż nie dziwne, że nie mamy. Nie jest to element aksjologii, na której opierają się normy KrK.
I oczywiście Karirsu też ma tutaj rację.. gdyby Kościół traktował wszystkie wskazania zawarte w Biblii jako wolę Boga, to mielibyśmy w Kościele np. ukamieniowanie za cudzołóstwo, a nie mamy prawda?.. i śmiem twierdzić,że jest to podyktowane czymś więcej jak tylko normami świecko-państwowymi...
renegat napisał(a):Być może trudno Ci to będzie pojąć, ale osoba faktycznie zatroskana o dobro Kościoła powinna antyklerykałem...Tego samego oczekiwali komuniści sowieccy od ludzi na zachodzie. Bycia pożytecznymi idiotami.
Księża katolicy nie są wyroczniami prawdy w Krk, ani też nie mają patentu na nieomylność, zatem gdy bredzą to należy ich upominać, a nie im przyklaskiwać.
Dwulicowość antyklerykałów spod znaku FiM i palikociarni, ich gadzia postawa niestety dla nich jest bardzo boleśnie obnażana przez internet.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
NN