Babtiste napisał(a):Po pierwsze, dalej nie czytasz ze zrozumieniem. Próbujesz mi udowodnić, że Kirasu nie jest heretykiem, gdy ja go jeszcze tak nie nazwałem (mam za mało informacji).Stwierdziłeś, że Karirsu szkodzi Kościołowi. Ja zapytałem w jaki sposób. A Ty na to:Oczywiście, że pewna grupa kościołowi szkodzi. Są to heretycy, osoby podważające prawdy wiary. Karirasu twierdzi, że księża gadają głupoty a normy postępowania zawarte w piśmie świętym należy traktować jako zwykłą ciekawostkę.
Więc wobec powyższego jaki inny logiczny wniosek można wyciągnąć z Twojej powyższej odpowiedzi na moje zapytanie niż to, że uważasz ,że Karirsu szkodzi Kościołowi bo jest heretykiem podważającym prawdy wiary?
Cytat:Nie czytałeś widocznie jego dyskusji z łosiem gdzie stale dyskredytuje to co głoszą księża.Nie, nie czytałem,odnosiłem się tylko to tego co tutaj napisał.
Aczkolwiek samo dyskredytowanie zdania księży o ile nie jest to równoważne z negowaniem doktryny, nie jest czymś niewłaściwym, nawet dla katolika. Po drugie cały czas mam wrażenie, że te dyskredytacje których dopuszcza się Karirsu nie wynikają z jego złej woli, a ze słabej znajomości katolicyzmu.
Cytat:Nie jest to element aksjologii, na której opierają się normy KrK.Wola Boga zawarta w Biblii jest jak najbardziej składową aksjologii na której opierają się normy Krk.Inna kwestią jest natomiast to jakie elementy objawienia zawartego w Piśmie św.Kościół uważa za wolę Boga a jakie nie.
Cytat:Tego samego oczekiwali komuniści sowieccy od ludzi na zachodzie. Bycia pożytecznymi idiotamiIdiotą to jest ksiądz, który bredzi z ambony, a nie katolik który mu te brednie wytyka.
Dwulicowość antyklerykałów spod znaku FiM i palikociarni, ich gadzia postawa niestety dla nich jest bardzo boleśnie obnażana przez internet.
Nie słyszałem nigdy, ani nie czytałem,( być może za słabo się orientuję) aby jakiś antyklerykał spod f i m , albo od palikota głosił hasła z podtekstem eksterminacyjnym pod adresem katolików. Natomiast wielokrotnie zetknąłem się ze zjawiskiem odwrotnym...

Idiota napisał(a):Przecież wiadomo, że Kościół to ciemnota, zabobon i zwalczanie nauki.Kościół zwalcza każdą formę nauki, która narusza normy moralne przez niego głoszone.