renegat napisał(a):A Karirsu nigdzie tu nie napisał, jakoby papież powiedział, że akceptuje związki homoseksualne i adopcję przez nich dzieci.No właśnie przeczytaj sobie nasze wypowiedzi.
( chyba, że tak sądzi.?. jednak dopóki nie sprecyzuje tego jednoznacznie, nieładnie jest tak nadinterpretować jego wypowiedzi i wciskać mu coś czego nie powiedział.)
Przeczytaj sobie jeszcze raz co napisał Karirsu..
Napisalem Kairsu,że papież nie popiera związków homo.
Jego odpowiedz:
Karirsu napisał(a):Skąd masz te informacje? Ja wolę słuchać jednak nagrania w którym Papież Franciszek broni homo niż słów jakiegoś kolegi czy "znawcy" w internecie. Wpisz w YouTube "Co tak naprawdę papież Franciszek powiedział o homoseksualistach i masonerii?" wysłany przez telewizję Trwam.Więc wobec takiej jego odpowiedzi nie zarzucaj mi celowej nadinterpretacji.
Oto wypowiedz Papieża Franciszka:
Cyt:
- ''Jeśli ktoś jest homoseksualistą i z dobrą wolą poszukuje Boga, kimże jestem, by go oceniać? - miał powiedzieć Franciszek''
Także:
''Jednocześnie Franciszek powołał się na Katechizm Kościoła Katolickiego, który naucza, że orientacja homoseksualna nie jest grzechem, lecz czyny homoseksualne już tak. - Problemem nie jest taka orientacja sama w sobie, musimy być sobie braćmi. Problemem jest wywieranie nacisku za pomocą tej orientacji, lobby chciwych ludzi, lobby polityczne i masońskie, tak wiele różnych lobby - dodał.''
http://swiat.newsweek.pl/papiez-francisz...6,1,1.html
W Wyborczej też znajdziemy jego wypowiedz,jednakże bez ostatniego zdania.
No jak to Wybiórcza. To takie dla niej typowe.
renegat napisał(a):Ooo..,to Dla Ciebie chyba tym bardziej nie.. ilość jadu jaką produkujesz na forum, nie wyklucza, że możesz być nawet jakimś jadowitym gadem. A jaszczurek do Krk nie przyjmują...Raczej nie warto zbytnio na własnych wyobrażeniach polegać.
Sprawiaja psikusa.