Kontestator napisał(a):Że jak? Ja wyczytałem z tego artykułu coś innego a mianowicie, że większość polskich pracowników robi za grosze
A DziadBorowy uważa, że nie wyrabiają jeżeli chodzi o koszta płacowe? To ile DziadBorowy uważa, że powinni płacić 500-600zł? Oczywiście, że każda firma chciałaby zredukować swoje koszta do 0. Niepotrzebne koszta typu płacenie swoim pracownikom.
Potwierdza się jedynie to co mi się wydawało na oko. Większość zarabiających minimalną krajową to zatrudnieni w mikroprzedsiębiorstwach. A te po prostu bardzo często same ledwo przędą - zwłaszcza te poza większymi ośrodkami miejskimi. To nie jest żaden wyzysk o którym bredzą związki i pożyteczni idioci- po prostu w zdecydowanej większości przypadków właścicieli tych firm nie stać aby płacić pracownikom więcej.
Cytat:Zrezygnować z prowadzenia firmy jeśli nie potrafi zapewnić swoim pracownikom normalnych wynagrodzeń.To jest zwyczajna bezczelność. Jeżeli ktoś uważa, że ludzi którzy zarabiają wg niego zbyt mało powinno pozbawić się pracy to mi cisną się na usta na prawdę ostre słowa. Wysłać ludzi na bruk bo wg Antagonistycznego pracują za tyle za ile by jemu się nie chciało.
Cytat:Czy ktoś faktycznie uważa, że za 1500zł można utrzymać rodzinę(ciężko nawet będzie opłacić mieszkanie i zapewnić wyżywienie a gdzie reszta?)Ciężko ale się da (znam takie osoby). Lepiej mieć 1500 złotych niż 0 złotych.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"