Kontestator napisał(a):Czy ja powiedziałem aby pozbawić ludzi pracy i pieniędzy? Nie od tego jest państwo. Na pewno jednak nikt nie pozwoli na to aby płacić ludziom jeszcze mniej gdzie bezczelnością jest już płacenie komuś zapierdzielającemu cały miesiąc 1500zł.
No to coś nie tak jest u Ciebie z logiką. Skoro uważasz, że osoby które prowadzą firmy i płacą za mało (wg Ciebie oczywiście) powinny zakończyć działalność to ciekawe jak chcesz to pogodzić z utrzymaniem pracy przez ich pracowników.
Ciekawy jestem też czy zdajesz sobie sprawę, że gdybyś poszedł do takiej firmy i zaczął przedstawiać swoje racje dążąc do tego aby właściciel ją zamknął bo Twoim zdaniem płaci za mało pracownikom to pracownicy najprawdopodobniej obili by Ci mordę ?

Cytat:Jestem ciekawy ile na prawdę nie może płacić więcej a ile "nie może".Jeżeli okazałoby się, że większość "nie może" oznaczałoby to, że zarabianie na własnej mini firmie kokosów jest banalnie proste a ci którzy męczą się na etacie to zwyczajne głąby i idioci.
Zresztą, chłopie co będziesz teoretyzował. Załóż jakąś własną firmę (brak kapitału na start to obecnie nie problem) płać pracownikom "godnie" i daj relację na forum jako przykład.. Pokaż jak to powinno wyglądać. Ciekawi mnie jak wówczas byś tu śpiewał :lol2: Ale zamiast samemu spróbować lepiej bredzić o wyzysku i mercedesach pracodawców wyzyskujących lud pracujący miast i wsi.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"