Neuromanta napisał(a):Bo to jest wina państwa. Zdziera pieniądze z każdego żadnej porządnej usługi w zamian nie oferując.No tutaj już nie widzę podstaw do dalszej dyskusji.
Cytat:A to jest akurat forma upośledzenia. Nawet wiewiórki nie są tak lekkomyślne.Różni są ludzie i sytuacje. Gdyby wszyscy byli tacy mądrzy, jak niektórzy użytkownicy tego forum, to prawa i umów w ogóle by nie musiało być.
Cytat:Mafia nie wymusza, ona tylko oferuje swoje usługiRozmawiałem o państwie, a Ty o jakiejś mafii.
Cytat:Logicznie sprzeczne jak może zdzierać ktoś, kto daje?Są dwie płaszczyzny. Niby daje, a w rzeczywistości zdziera, w sposób w jaki opisałem. Jedyną osobą, która zyskuje realnie i w pełni, jest pracodawca. Czy taka złożoność sytuacji jest dla Ciebie do zaakceptowania, czy nadal wydaje się być nielogiczna?
Cytat:Którą zapewniło mu państwo...W jaki sposób? Faktem jest, że jego pozycja negocjacyjna jest gorsza.
Cytat:Dzięki, którym i pracodawca i pracownik są biedniejsi.Biedniejsi od czego?
Cytat:Przecież więcej płaci pracownikowi.Działa niezgodnie z prawem i mniej płaci pracownikowi, gdyż składki to również świadczenia na rzecz pracownika.
Cytat:Po czym większymi zyskami dzieli się z pracownikiem. Pracownik powinien na niego donieść. Na skurwiela co mu więcej płaci a mniej państwu. Co za bydle...Dokładnie. Pracodawca niezłą sobie obrał strategię. Niby robi to z miłości do pracownika...
Cytat:Nieźle to sobie wymyślili. Nastawiają pracownika przeciw państwu więcej mu płacąc tym samym podkopując legalną organizacje, która im te pensje zabierała i miała realna siłę by te pieniądze na szeroką skalę wymusić - patrz prawo podatkowe.Nie płaci mu więcej, tylko wymienia prawnie obowiązujące składki na wypłatę, zazwyczaj płacąc mniej, niż określona wartość składek. Jestem ciekaw czy to dla Ciebie jest nielogiczne.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL