Andrzej Kosela napisał(a):A ja sądzę, że tego artykułu wogóle nie zrozumiałeś, podobnie jak widzę wogóle nie rozumiesz pojęcia "energia próżni". Cóż więc możesz zrozumieć z wywodów Platona, Anaksymandra czy Fludd'a, którzy piszą dużo bardziej enigmatycznie o tej Substancji...
Materia i jej wrażenie stałości jest tak naprawdę tylko pewną iluzją - to wynika z teorii o energii próżni.
Naprawdę trudno mi dyskutować z kimś kto ma problemy z rozumieniem języka angielskiego...
Andrzej Kosela napisał(a):Jeśli "bandą idiotów" nazywasz Platona, Anaksymandra i innych wielkich filozofów starożytnych, to wolę być w tej "bandzie" niż być zaliczony do Twojego bydła....
Andrzej Kosela napisał(a):XXy --> Ja u Ciebie zauważam poważny problem z pisaniem sensownych, logicznych zdań w języku polskim. Człowieku idź odwiedź jakiegoś specjalistę, a dopiero później rozmawiaj z dojrzałymi emocjonanie ludźmi na internecie...
Andrzej Kosela napisał(a):Z pewnością Ty jesteś osobą, która jest władna by to oceniać... powinienś iść popisać coś na jakimś forum satyrycznym, to by ludzie tam przynajmniej się pośmiali z tego co piszesz..
Andrzej Kosela napisał(a):Oświeć mnie, bo z tego co widzę nie wiesz nawet czym był neoplatonizm i kiedy się rozpoczął....
Andrzej Kosela napisał(a):DarkWater --> Rozumiem, że Twoje braki z historii platonizmu nadrabiasz ciszą w eterze...Nie wiem czy wy też to zauważyliście, ale ostatnio z pism pana Koseli bije jakaś niewypowiedziana złość. Nie dość, że jego argumenty w większej mierze opierają się na wyszydzaniu przeciwników, merytoryczne argumenty w jego wypowiedziach zdarzają się coraz rzadziej...
A przytoczone zdania zebrałem z jednej tylko strony tego wątku.
Panie Kosela, albo kończysz pan ten cyrk, albo z bólem serca będę musiał zwinąć manatki i skończyć tę arcyciekawą dyskusję o niczym.
Antyteista, empirysta, zwolennik używania rozumu.
„Znaczeniem zdania jest metoda jego weryfikacji” (Moritz Schlick)
„Znaczeniem zdania jest metoda jego weryfikacji” (Moritz Schlick)