vpprof napisał(a):Hm.. nie wiedziałem że jesteś uboższy o doświadczenie świadomości, jenak biorąc pod uwage ża zabierasz czynny głos w dyskusji, wnioskuje że wiesz o co chodzi, i doskonale wiesz że nie da sie tego określić.aktyn napisał(a):Nie da sie poznać. W tym cały problem.No to nie ma o czym rozmawiać. Dzięki
Cytat:Do wytworzenia świadomości nie ma potrzeby udziału pamieci. Ale to pisze tak 90% przekonaniem. I też pisze to z autopsji. W TV pakazywali osobe z zaburzeniami pamieci, i jakoś nie miała ona żadnych zaburzeń ze świadomością.aktyn napisał(a):Inny przykład, lunatycy chodzą a nie mają wtedy świadomości. Dlaczego? Przecież mózg wytwarza wszystkie potrzebne impulsy żeby delikwent gdzieś tam doszedł.Czy wytwarza również impulsy aktywizujące pamięć?
Cytat:Zrozum wreszcie, że żeby coś badać, trzeba wiedzieć CO się bada. Cały czas mówisz o świadomości jakby była jakimś niezidentyfikowanym obiektem, a jednocześnie odżegnujesz się od prób jakiegokolwiek zdefiniowania tego pojęcia, przynajmniej powiedzenia czego się spodziewać po kimś, kto ma świadomość. W takim razie 'świadomość' to puste słowo, bez desygnatu. Tak jak sikjdijd, oiueriuh982u czy też jkshjuhfklwka. Ale badania trwają... :roll:Bo to jest pojęcie pierwotne. Tak jak grawitacja, a przecież ludzie nie wiedzą co to grawtacja, a wiec nie wiedzą co badają?
Tylko dostrzegają zjawisko. Z ta różnicą że spadanie jabłka jest dostrzegalne przez kazdego, a świadomośc dostrzegmy tylko swoją. Wiec jak nie masz świadomości. To głosu nie zabieraj.
Ja miałem świadomosć zanim skojarzyłem ze słowem świadomosć, a wiec nie jest to puste słowo bez desygnatu.
Pamietaj wszystko ma przyczyne i skutek. Przynajmniej tak sie ludzią wydaje.
Cytat:Ale ja to wiem, napisz co determinuje to konkretne działanie. Ciągle omijasz ten problem. Bo nie znasz odpowiedzi na to pytanie. I dlatego ja czekam na jakieś wyniki badań.aktyn napisał(a):Czym jest obraz i dzwięk w twoim umyśle?Ułożeniem informacji w neuronach powodującym konkretne działania.
[SIZE="1"]. MRU .
............
[/SIZE]
............
[/SIZE]