ogólnie to moim zdaniem się nie przejmuj bo o poezji mam blade pojęcie. i jak wpadne w mentorski ton czy cuś w ten deseń to zmruż oczy :wink:
masz u mnie za to wielkiego plusa. tylko taka rada jak najwięcej czytaj. i to najlepiej poetów z górnej półki. zawsze warto się uczyć od największych.
hehe poczekaj jeszcze. za 3 lata napiszesz znacznie lepsze wiersze od tych obecnych.
tępy jestem a nie chce mi sie googlac co to?
całości nie miałem niestety czasu przeczytać. rzuca się w oczy dobór słownictwa i motywów. aż tak bardzo lubisz młodą polskę? (jak odpiszesz to napisze reszte bo jeszcze coś chcę powiedzieć
benman napisał(a):Przyznam szczerze, że lubię pisać wiersze, sprawia mi to przyjemność.
masz u mnie za to wielkiego plusa. tylko taka rada jak najwięcej czytaj. i to najlepiej poetów z górnej półki. zawsze warto się uczyć od największych.
Cytat:Napisze również to, czego trochę się wstydzę :roll: - bardzo chciałbym wydac kiedyś tomik.
hehe poczekaj jeszcze. za 3 lata napiszesz znacznie lepsze wiersze od tych obecnych.
Cytat:KARYON
tępy jestem a nie chce mi sie googlac co to?
Cytat:Wstęp
Dziwny niepokój czuję. Wzdrygam się.
Czy to, co robię, nie jest czasem złe?
I po co to robię? Nie jestem zły.
Ma imaginacja pozwala mi
Na to, czy spytałem także duszy?
Nie, bom próżny. I tylko dla sztuki
Tworzę obraz zły i diabelski.
Na nim dobro przyzna się do klęski,
Wróg Szatana padnie wreszcie martwy.
Czytaj… razem przeżyjmy katharsis.
całości nie miałem niestety czasu przeczytać. rzuca się w oczy dobór słownictwa i motywów. aż tak bardzo lubisz młodą polskę? (jak odpiszesz to napisze reszte bo jeszcze coś chcę powiedzieć
Pociągają mnie nie te rzeczy, co trzeba: lubię pić, jestem leniwy, nie mam boga, polityki, idei ani zasad. Jestem mocno osadzony w nicości, w swego rodzaju niebycie, i akceptuję to w pełni - Bukowski
- Panie Trout - spytała - czy jeśli wygram, będę mogła zabrać też siostrę?
- Gówno - odpowiedział Kilgore Trout - Myślisz, że pieniądze rosną na drzewach? - Vonnegut
- Panie Trout - spytała - czy jeśli wygram, będę mogła zabrać też siostrę?
- Gówno - odpowiedział Kilgore Trout - Myślisz, że pieniądze rosną na drzewach? - Vonnegut