Cytat:Świętojebliwe społeczeństwo trzeba zmieniać, Dziewiątko. Ono samo się nie zmieni.
Tylko tu się różnimy podejściem.
Ja wiem, że to społeczeństwo jest chore i trzeba nad nim pracować. Według Ciebie można wszystko załatwić płaczem i tupaniem. Ewentualnie paradami.
Cytat:Oczywiście, że wygląd ma znaczenie. Nigdzie nie twierdziłem, że nie ma.
A tutaj?
Cytat:Dzisiaj psa z kulawą nogą to nie obchodzi, jak ubiera się pan X, czy pan Y. To tak na marginesie.
Cytat:Tylko zamiast wyśmiewania proponuję powiedzenie delikwentowi: wiesz, ten strój ci nie pasuje. Spróbuj może ubrać się inaczej. I to jest godne pochwały, a nie: 'pan w rósiowym sweterku chodzi. Hahaha
Dopóki tego kogoś nie znam bliżej, to ja w ogóle nie będę z nim rozmawiał. I tak ma większość moich znajomych. Chyba, że ten ktoś wyraźnie zechce wejść w interakcję ze mną. I wiesz, to nie jest prezentowane przez Ciebie "pan w rósiowym" rozdarte na pół restauracji. Po prostu koleś wygląda śmiesznie, ale generalnie to chuj w to. Ani nie będę za nim biegał i się nabijał, ani chodził i mu tłumaczył. Jest dorosły, podejmuje decyzje, więc zapewne wie, że może się nimi narazić na śmieszność.
Cytat:No owszem. Mnie chodzi tylko o odwagę powiedzenia o tym kim się jest w gronie rodziny i przyjaciół. A tu cały czas jeszcze, choć to już się zmienia, mamy do czynienia z zachowaniem śmiesznym, bo zaprzeczającym.
To nie jest wcale zachowanie ani śmieszne, ani żałosne. To jest po prostu konieczność. Racz zauważyć, że odsetek wyoutowanych rośnie z wiekiem, by w okolicach 25-28 lat zacząć wzrastać lawinowo. To jest średnio czas kiedy w Polsce ludzie zaczynają żyć samodzielnie. Wtedy po prostu są w stanie się wyoutować bez obaw, że zostaną odcięci od jakiegokolwiek dopływu pieniędzy i będą musieli rzucić studia, aby wziąć się za zarabianie, aby mieć do pierwszego. Ja sam planowałem się wyoutować, gdy zacząłem pracę, ale wiedziałem, że nie zarabiam na tyle, aby się samemu utrzymać. I speniałem. Wciąż czekam. I uwierz, bądź nie, ale to naprawdę przeszkadza, że moi w-lokatorzy tak naprawdę wiedzą o mnie więcej, niż moja matka ;]
Cytat:Odpowiedziałem. Powinieneś być zadowolony.
Zadowolony to ja będę dopiero, kiedy zrozumiesz sedno moich argumentów, a nie powłokę estetyczno-antypacyfistyczną.