DziadBorowy napisał(a):Każda akcja powoduje reakcję. Gdyby nie było tylu ateistów, którzy pod swój ateizm podpinają różne tezy np "jestem ateistą więc jestem za aborcją", "jestem ateistą więc mam poglądy lewicowe", "jestem ateistą więc jestem za przywilejami dla gejów", "jestem ateistą więc jestem antyklerykałem" , jestem ateistą więc uważam, że wierzący to ciemnogród" to nie było by też kontrakcji z drugiej strony w stylu "ateiści to sataniści" "ateiści to zwyrodnialcy", "ateiści nie mają moralności".Tacy ludzie zawsze będą, nie tylko wśród ateistów. Jestem katolikiem, więc jestem...
Cytat:Cały problem polega na tym, że w debata publiczna została zdominowana przez ateistów najwyraźniej przekonanych, że ateizm to coś znacznie więcej niż brak wiary w boga i jakieś tam rzeczy z niego wynikają.Być może dla nich tak jest.
Cytat:A że dodatkowo najczęściej są to osoby mało lotne intelektualnie i częściej niż sensowną argumentacją posługują się odwoływaniem do stereotypów lub zwyczajnym chamstwem nie ma co się dziwić, że ze strony "przeciwnej" często pojawiają się głosy niezbyt dla ateizmu przyjazne.Na szczęście masz swój rozum i jesteś w stanie to dostrzec.
Podziękować za to hołocie w stylu Hartmana, Palikota czy Kotlińskiego.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL