lumberjack napisał(a):Moszna!
Ateiści mają fioła na punkcie męskich genitaliów! Przestań, bo rzucasz cień na nas wszystkich swoimi upodobaniami

Cytat:Byleby nie twierdzić, że w idei ochrony środowiska chodzi m. in. o to, żeby pamiętać o żołnierzach wyklętych. Byleby nie iść na marsz ochrony środowiska ze sloganami dotyczącymi żołnierzy wyklętych, bo coś tu nie gra!![]()
Ale kto twierdzi, oczywiście z tej grupy ideotwórczej, że ateizm jest nierozerwalnie związany z antyklerykalizmem? Ja znam tylko pojedyncze wywody, w których jakiś Hartman czy inny ateusz stwierdza fakt, że historycznie często szły w parze z wiadomych powodów, ale żadnych przeróbek definicji.
Cytat:No, że "Boga nima".
Mam wrażenie, że powoduje tobą jakiś pierwotny strach, że jak z ateizmu ma wyrosnąć jakaś idea, to będzie to zawsze komunizm
Ja jestem bardziej optymistyczny.Hans Żydenstein napisał(a):Jesteś prześladowany za bycie niewierzącym, za bycie gejem. Musi Ci być bardzo źle...Popłaczesz się teraz? :lol2:
Ja jestem fajterem, a nie płaczką, a już na pewno nie cichą jętką co żyje w spluwaczce i udaje że jej takie życie odpowiada.[/quote]