El Commediante napisał(a):Ateiści mają fioła na punkcie męskich genitaliów! Przestań, bo rzucasz cień na nas wszystkich swoimi upodobaniami
O, dobry przykład. Jakbyś zareagował, gdybyś przyszedł na marsz ateistów, a tam same transparenty o mosznach. Chyba byś uznał, że tematyka marszu się z nazwą mocno rozminęły, nieprawdaż?
Cytat:Ale kto twierdzi, oczywiście z tej grupy ideotwórczej, że ateizm jest nierozerwalnie związany z antyklerykalizmem? Ja znam tylko pojedyncze wywody, w których jakiś Hartman czy inny ateusz stwierdza fakt, że historycznie często szły w parze z wiadomych powodów, ale żadnych przeróbek definicji.
No to jeśli nikt tak nie twierdzi, to po co nazywać antyreligijną i antyklerykalną manifestację dniami ateizmu? Ja bym na dniach ateizmu wolał widzieć i słyszeć debatę z jakimś Hellerem, Woleńskim, Wolniewiczem, Chwedeńczukiem i Bocheńskim. By se debatowali na wysokim poziomie o różnych ciekawych argumentach za i przeciw istnieniu Boga. A nie oszołomów, którzy popadają w ekstazę, bo pokazują inscenizację o tym, że "o jaki ten kościół zły, utłuk naszego ziomala".
Cytat:Mam wrażenie, że powoduje tobą jakiś pierwotny strach, że jak z ateizmu ma wyrosnąć jakaś idea, to będzie to zawsze komunizmJa jestem bardziej optymistyczny.
To niech marsz nazywa się jak ta idea, a nie po ateistycznemu.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać