El Commediante napisał(a):Ja natomiast nie rozumiem wytykania "braków" w tak ezoterycznych dziedzinach jak transsubstancjacja. Czy ja wyśmiewam kogoś, kto nie interesuje się settingiem Warhammera 40000 i nie rozumie polityki Imperium wobec sztucznej inteligencji?
Problem polega na tym, że ktoś nie znający się na Warhammerze, zaczyna interpretować reguły i wykładnię, nie dlatego, że poświęcił odpowiednią ilość czasu na zgłębienie tychże, tylko dlatego że mu się coś kojarzy.:lol2:
El Commediante napisał(a):Bo gówno mnie obchodzi tłumaczenie człowieka, który rytualnie gwałci np. kukłę wyobrażającą małą dziewczynkę, albo zjada symboliczne ciało drugiego człowieka. Natomiast obchodzi mnie to, że ta kukła jest publicznie gwałcona, a to symboliczne ciało zjadane.
Tyle, że nasz dzielny gimbo ateusz nie potrafi wytłumaczyć, dlaczego jego skojarzenia mają być prawdziwe.
Dwa.
Nie potrafi także rzetelnie wykazać, że chociażby jakiś procent lub promil wiernych, ma podobne skojarzenia jak on.
Trzy.
idiota napisał(a):Czyli ostatecznie:
"Nie interesuje mnie ani doktryna,ani wpływ na społeczeństwo, tylko interesują mnie moje imaginacje na temat tego co ludzie o tej doktrynie sądzą".
Tak chyba będzie najlepiej opisać podejście komedianta...
El Commediante napisał(a):Widzę że trzeba tłumaczyć na poziomie szkoły specjalnej:
Jasio notorycznie ciągnie dziewczynki za warkocze. Nie interesuje mnie jego wymówka. Interesuje mnie to, że on tym dziewczynkom zadaje ból i oceniam to jako niedobre.
Tak trudno to zrozumieć?
Kościół Katolicki jest źródłem wszelkiego zua na Ziemi.
Oto pierwszy i najważniejszy dogmat gimbo ateizmu.:lol2:
I to niezależnie od tego, co głosi katolicki dogmat o transsubstancjacji.
El Commediante napisał(a):Sądząc po łatwości z jaką sugerujesz innym bliskość z psychiatrykiem czekasz na nich po drugiej stronie tej granicy.A to klasyczny przykład dialektyki skojarzeń.:lol2:
Marcin Basiński
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Keep calm and blame Russia
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Keep calm and blame Russia