El Commediante napisał(a):Widzę że trzeba tłumaczyć na poziomie szkoły specjalnej:
Tłumacz na takim poziomie na jakim potrafisz, nie przeszkadza mi to.
Cytat:Bo gówno mnie obchodzi tłumaczenie człowieka, który rytualnie gwałci np. kukłę wyobrażającą małą dziewczynkę, albo zjada symboliczne ciało drugiego człowieka. Natomiast obchodzi mnie to, że ta kukła jest publicznie gwałcona, a to symboliczne ciało zjadane.No tak. Pisałeś przecież już o kanibalizmie. Wybacz ale widać za głupi jestem widać na tak głębokie przemyślenia i jakoś ich głębia do mnie nie dociera. :lol2: A analogia z gwałceniem kukły jest totalnie z dupy.
Cytat:Jasio notorycznie ciągnie dziewczynki za warkocze. Nie interesuje mnie jego wymówka. Interesuje mnie to, że on tym dziewczynkom zadaje ból i oceniam to jako niedobre.Trudno mi zrozumieć komu katolicy zadają ból przez symboliczne przyjmowanie komunii, którą uważają za ciało Chrystusa. Chrystusowi, którego ciało spożywają ??
Tak trudno to zrozumieć?
Cytat:Sądząc po łatwości z jaką sugerujesz innym bliskość z psychiatrykiem czekasz na nich po drugiej stronie tej granicy.No na pewno jestem po przeciwnej stronie. :lol2:
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"