Cytat:O ile dobrze Cię rozumiem, chodzi o to że nie używam w wierszu elementów literatury, które to elementu są opisane np. w "Słowniku pojęć literackich"?
Samo uzywanie pojec nie jest zle. Nie chodzi, oto aby robic z pisarstwa konkurs na uzywanie super-extra-kul-nieznanych pojec. Widac, ze do pewnego momentu masz podstawowa wiedze i potem owa znajomosc literacka sie urywa, jakby ktos nozem odcial :wink:
Cytat:Przedmówcy z kolei zwrócili uwagę na "materiał językowy". Chodzi o dobór wyrazów, czy cuś?
Może chodzi o podstawowe uzycie formuł literackich. Pocwicz uzywanie rymow, zastosowanie srodkow stylistycznych. Cwicz, cwicz, cwicz i urabiaj siebie.
Cytat:Wiem...
Tylko że na razie nie mam czasu. Mam wiele obowiązków związanych ze szkołą i nie tylko...
To w takim razie lepiej w ogole nie pisz. Moim zdaniem, cwicz forme a potem zabierz sie za pisanie, gdy zaczniesz porzadnie interesowac sie literatura. Naprawde, poczujesz roznice gdy zapoznasz sie z czyms "wiecej".
Puisqu'on ne peut etre universel en sachant tout ce qui se puet savoir sur tout, il fant savoir peu de tout. Car il est bein plus beau de savoir quelque chose de tout que de savoir tout d'une chose; cette universalite est la plus belle.
B. Pascal, Pensees, no 42 et 65, ed. Chevalier,1954.
B. Pascal, Pensees, no 42 et 65, ed. Chevalier,1954.