Beth napisał(a):Na czym polega ocena człowieka?A to nie znasz znaczenia słów, którymi się posługujesz, że pytasz? To zajrzyj do słownika...:
oceniać
Ťwydać opinię o kimś lub o czymś
Cytat: Mogłbyś mi podać to kryteriumj.w.
Cytat:i moment, w którym takiej oceny dokonałam?W tym wątku np. tu:
Beth napisał(a):Sądzę, że to tylko piotrusiowy brak wiedzy,
albo tu:
Beth napisał(a):Na pocieszenie Ci powim, że myślenie przyczynowo- skutkowo i automatyczne oraz z licznymi błędami należy do naszej konstrukcji biologicznej, spadek ewolucyjny, więc nie rycz. Wszystko z Tobą w porządku w tym zakresie.
Ciekawe w jaki sposób zweryfikowałaś, że Twój współdyskutant ryczy?
i ,że jest wierzący:
Cytat:na moje łoko jezdeś głemboko wirzoncy ino o tym nie wiszalbo, że inny dyskutant:
Cytat:Czekasz na nicość i czekasz na spotkanie z ukochaną żoną, która jest po drugiej stroniema żonę...
Już nie wspomnę o używaniu pewnych specyficznych zwrotów w rodzaju:
Ci powim,na łoko,tysz wnioski na chybil trafił,, itd
Co to ma być jakaś nowa gwara?
Bo wiesz, na tym forum panuje czasem taka "gwara"...i ma ona na celu pokazanie oponentowi jego niezbyt wysokiego wg nas "poziomu"(poprzez celowe zaniżenie językowej jakości wypowiedzi, czyli dostosowanie się do tego "poziomu"), najczęściej intelektualnego, czyli jest formą oceny...
I to tylko w tym wątku....
Cytat:Bo ocena nieuctwa jest wskazywana,No proszę, to teraz już w pewnych wypadkach jednak można oceniać...
Cytat:że ona dotyczy obszarów działalności człowieka,No tak się jakoś niefortunnie składa, że opinie na temat działalności konkretnych ludzi, siłą rzeczy dotyczą tych ludzi...