Xeo95 napisał(a):Właśnie się zastanawiałem czy strzeliłeś jakiegoś babola (np. pomylenie Zagłębia Dąbrowskiego ze Śląskiem) czy to aluzja do mundrości lewicy. Zarzucić linkiem do postu jakbyś mógł.
Wątek nie jest długi a mądrości w nim co niemiara :-D O proszę:
ateista.pl/showthread.php?t=14006&highlight=omnipotencja
Rosyjski Śląsk to tylko delikatna przygrywka do wzbijania się na wyżyny lewicowego intelektualizmu popartego wielką ilością rzeczowych dowodów i materiałów. A to wszystko okraszone solidną porcją przykładów zbrodni kapitalizmu, też rzecz jasna popartych masą powszechnie znanych i prawdziwych aż do bólu źródeł. To wszystko składa się na miażdżącą krytykę prawactwa, wyzysku i pokazuje jak wielkie zasługi ma socjalizm w walce z krwawymi kapitalistami, niepiśmiennymi chłopami oraz niewolnictwem. Dzięki tej bezkompromisowej walce, wprowadzanym tylko i wyłącznie przez lewicę od setek lat regulacjom, wiem że nie zagoni mnie już żaden zły Korwin do kopalni razem z ośmolatkami. Teraz już wiem się że przynieśli mi w darze wielcy lewicowi bojownicy wolność, dobrobyt i piśmienność. Gdyby nie to, nie uniknąłbym straszliwego losu dziecięcego górnika w kopalniach rosyjskiego Śląska. Wiem że po lekturze tego wątku wyparuje Ci z głowy jakiś tam liberalizm i zaczniesz doceniać te wszystkie, poparte wieloma dowodami i źródłami zasługi socjalizmu.
Sebastian Flak