Marlow napisał(a):Ależ jak najbardziej na swoim przekonaniu, które to przekonanie wygląda mnie więcej tak: jestem tak głęboko sceptyczny wobec dosłownie wszystkiego, co głosi chrześcijaństwo, że mogę takie stanowisko nazwać aprioryzmem antychrześcijańskim:lol2:Rozmawiamy o Jezusie. Reszta to Twoja projekcja z serii wiem co myślą i mówią inni.
Cytat:Natomiast sceptycyzm Łosiowy bardzo chętnie przyjmuje każdą bzdurę w postaci np "wybitnego" dziełka Pujoli. Tu sceptycyzm już nie obowiązuje.Bo jest to dla mnie źródło wiarygodne. Sceptycyzm nadal obowiązuje.
Cytat:Pani jest historykiem z wykształcenia, bo tak w stopce napisali i na okładce książki.:lol2:A nie jest?
Cytat:I na tym polega właśnie sceptycyzm, przy którym Pirron, czy Sextus Empiryk to mogą się schować...Dalsze projekcje Marlowa, z serii wiem co myślą i mówią inni.
A ponieważ programowo to ta pracka jest antychrześcijańska i chrześcijaństwo demitologizująca, to z już z tej racji wiadomo, że z pewnością nie może to być stek bzdur i debilizmów wszelkiej maści.
Wot i logika nowoczesnych sceptyków...
Nadmiar Jezusów ale to może być dzieło Szatana - przeciwieństwa Jezusa, który się zbuntował i teraz nas kusi do grzechu, ale ostatecznie będzie się smażył we własnym piekle po wieki wieków amen.
Rywale Jezusa. Dokument o którym wcześniej wspomniałem w dyskusji. Przypomniał mi się tytuł, więc podaję.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL