lumberjack napisał(a):Czyli co, ratunku ni ma, nic się nie da z tym fantem zrobić, więc co waszym zdaniem czeka Polskę?Na pewno nie ma ratunku w postaci natychmiastowych i cudownych metod, czyli wszyscy populiści aut. Nawet rozwiązania typu, przeznaczmy VAT na spłatę ZUS, nic nie mówią co zrobić z wydatkami, które były dotychczas finansowane przez VAT. Ci sami magicy mówią zresztą o tym że obniżą lub zlikwidują VAT i akcyzę i pokazują ile będzie kosztowało paliwo nie obciążone daniną, no cóż nie da się zlikwidować VAT i jednocześnie sfinansować nim ZUS - dlatego jest to czysta demagogia i populizm. Młodzi wierzą Korwinowi, ja wierzę w matematykę.
Cytat:Będzie jakieś bankructwo państwa?W ostateczności może być i bankructwo, ostatnie jakie przeżyliśmy kosztowało nas parę lat ale to i tak taniej niż gdybyśmy mieli wszystko finansować sami.
PiS to dwa kłamstwa i spójnik
Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz
No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.
Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz
No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.