Elitarni: Ostatnie starcie
Dobry brazylijski film o Rio de Janeiro, lewackiej polityce, działalności policji, specjalnego oddziału szwadronów śmierci oraz gangów. Jakby co to film sensacyjny, a nie dokumentalny
Film psuje trochę narracja, która tłumaczy wszystko tak jakby widz nie potrafił sam myśleć, ale pomijając ten szczegół film jest bardzo fajnie wykonany.
Obejrzałem też Adwokata z Bradem Pittem, Cameron Diaz, Penelope Cruz itd. Ogólnie dużo takich nazwisk, z którymi coś tam mi się kojarzy
więc myślałem, że film będzie ok, ale dawno takiej nudy nie widziałem. Dziwaczne teksty, drętwe, idiotyczne, a wypowiadane tak jakby były nie wiadomo jak głębokie. Reżyserem filmu jest ten sam gościu, który zrobił Obcego, co też mnie zachęciło do obejrzenia.
Dobry brazylijski film o Rio de Janeiro, lewackiej polityce, działalności policji, specjalnego oddziału szwadronów śmierci oraz gangów. Jakby co to film sensacyjny, a nie dokumentalny
Film psuje trochę narracja, która tłumaczy wszystko tak jakby widz nie potrafił sam myśleć, ale pomijając ten szczegół film jest bardzo fajnie wykonany.Obejrzałem też Adwokata z Bradem Pittem, Cameron Diaz, Penelope Cruz itd. Ogólnie dużo takich nazwisk, z którymi coś tam mi się kojarzy
więc myślałem, że film będzie ok, ale dawno takiej nudy nie widziałem. Dziwaczne teksty, drętwe, idiotyczne, a wypowiadane tak jakby były nie wiadomo jak głębokie. Reżyserem filmu jest ten sam gościu, który zrobił Obcego, co też mnie zachęciło do obejrzenia.
Spoiler!
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać