Cytat:Czyli na czym ten sanepid będzie zarabiał? Dalej to się wszystko kupy nie trzyma.
Teraz już rozumiem, dlaczego zawsze będziesz na kogoś robił cobras i już nigdy się to nie zmieni. Pozwól, że wyjaśnię ci to łopatologicznie: klient, czyli w tym przypadku producent żywności zgłasza do usługodawcy, którym jest prywatny sanepid, aby ten za odpowiednią opłatą był skłonny przeprowadzić testy produktów wytwarzanych w zakładach wcześniej wspomnianego. Powtórzę raz jeszcze żebyś na pewno zrozumiał: w zamian za przeprowadzenie tych testów prywatny sanepid pobiera opłatę.
Mam dalej rozpisywać?
Cytat:A, czyli musi być jednak państwowy organ nadzorujący prywatne sanepidy
Sądy, policja i służby więzienne, kancelarie komornicze etc to organy nadzorcze?
Żeby ci ułatwić zrozumienie po raz kolejny: wymieniłem organy ścigania, stosujące prawo i dokonujące jego egzekucji. Nie ma tam organów nadzorczych.
Cytat:I co, każdy produkt z innym certyfikatem od innego sanepidu, nic tylko jeszcze bardziej skomplikowanie obecnej sytuacji. A w alternatywie monopolista, z jeszcze większym polem do nadużyć. Nie no, zajebista perspektywa
Ty w ogóle czytasz co ja do ciebie piszę?:|
Mierzy się ponad cel, by trafić do celu.
K.Bunsch
K.Bunsch