Cytat:Nie wiem w jakim ty świecie żyjesz, ale daleko mu do tego realnego. Korporacje są głównie zainteresowane zadowoleniem swoich akcjonariuszy, a ci są zadowoleni, gdy akcje rosną.Cobras wie kiedy akcje rosną, czy znowu bredzi?
Cytat:No, czyli trzeba paru lat życia w jungli i trudnej do określenia liczby poszkodowanych, aż może, po trupach, wyklaruje się parę godnych zaufania firm, o ile w ogóle takie będą.Znowu bredzisz, bo takie firmy istnieją, ale widzę, że ponownie na luzie zignorowałeś rzeczywistość kiedy przestała ci się kalkulować.
Cytat:O kartelach, zmowach cenowych, zakazie podkupowania sobie pracowników między korpami to chyba nie słyszałeś, albo takie rzeczy nie docierają do twojego idealnego, zmyślonego świata.Jeżeli cobras twierdzi, że obecnie funkcjonujący (na nie do końca wolnym polskim rynku) producenci żywności pozostają w zmowie cenowej to wypadałoby to wykazać, choć zdaję sobie sprawę, że jeżeli uda mu się wyjść umysłem poza 1001 baśni Marksa i Engelsa może mu być raczej ciężko. Jeżeli w zmowie nie pozostają na obecną chwilę to z jakiej przyczyny miałyby utworzyć kartel po likwidacji sanepidu?
Cytat:Nie wiem skąd czerpiesz pewność, że jeśli A będzie płacił B, by ten nadzorował A by nie otruł C, to będzie to bezpieczniejszy system dla C, niż wtedy, gdy to C płaci B by nadzorował A, a w razie nieprawidłowości, A straci nie tylko jakiś certyfikat, lecz poniesie też karę.To oczywiście bzdura, bo taki model nie ilustruje opisywanej przeze mnie sytuacji. No i traci znacznie więcej niż certyfikat, ale tę słabość umysłu ci dzisiaj wybaczę, bo mam dobry humor.
Mierzy się ponad cel, by trafić do celu.
K.Bunsch
K.Bunsch