Xeo95 napisał(a):Socjo, a Ty aby nie przesadzasz w drugą stronę? Waluś był członkiem tej organizacji: http://pl.m.wikipedia.org/wiki/Afrykanerski_Ruch_Oporu. Pytanie na ile utożsamiał się z poglądami tego ugrupowania, a na ile wstąpił w ich szeregi bo miał wspólny cel, a w mniejszym stopniu oglądał się na meandry ich ideologii.
“A good act does not wash out the bad, nor a bad act the good. Each should have its own reward.” GRRM a.k.a. Stannis Baratheon
Oczywiście trochę przesadziłem, ale za zabicie komucha jakaś nagroda się należy. Stawiam zresztą, że chodziło raczej o wspólne cele niż o ideologię.
Xeo95 napisał(a):PS. Kto wcześniej słyszał o Walusiu? Nie, nie chcę wam dopiec, po prostu chcę się dowiedzieć jak ta osobistości jest znana.
Słyszał.
Nonkonformista napisał(a)::lol2:
Tak, a niby dlaczego?
Bo zabił komucha - to zasługa wobec ludzkości, której nie sposób przecenić.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd