Hans Żydenstein napisał(a):Też sobie mogę zrobić taką tabelkę, gdzie to UKIP wypadnie najlepiej :lol2:Ponad 2000 osób to reprezentatywna próba, więc innej statystyki raczej nie znajdziesz.
Cytat:To takiego pilastra, do której grupy byś zaliczył?Jeśli faktycznie coś się zmieniło i pilaster został członkiem elektoratu KNP, to chyba jedynie dlatego by zmusić partię rządzącą do bardziej liberalnej polityki ekonomicznej. Zresztą, jeśli kiedykolwiek miałbym zagłosować na KNP, to tylko dlatego, ale na razie nie uważam, że partia rządząca prowadzi politykę socjalistyczną.
Cytat:A z tymi przedsiębiorcami to nieprawda, bo już w styczniu KNP miało "nienaturalnie" wysokie poparcie wśród przedsiębiorców https://www.facebook.com/PolskaRazemPL/p...1147815809Z tego wynika, że SLD też ma nadreprezentację wśród przedsiębiorców (porównywalną do Korwina). Tylko mi chodziło bardziej o znaczących przedsiębiorców, a nie JDG, jak ktoś już wyżej raczył zauważyć.
Argen napisał(a):Wykażesz może, że proporcjonalny udział przedsiębiorców i osób z wyższym wykształceniem w stosunku do całości elektoratu KNP był jakoś szczególnie niższy aniżeli to jest w przypadku PO.Na razie nie ma jeszcze profilu tego elektoratu, a przynajmniej nie mogę go znaleźć. Natomiast co się rzuca w oczy to to, że jedynie ok. 10% wszystkich przedsiębiorców (nawet wliczmy te JDG, zarabiające często średnią krajową, których nie traktuję w ogóle jako przedsiębiorców, a pracowników na zlecenia) głosuje na rzekomo pro-przedsiębiorczą i wolnorynkową partię. Owszem, jest to nadreprezentacja, ale niewielka w porównaniu z oczekiwaniami.