cobras napisał(a):I dlatego w takich wolnorynkowych Stanach ceny wszelkich zabiegów są jeszcze droższe, w końcu prywatna służba zdrowia. .
Prywatne to jeszcze nie wolnorynkowe. Przypomnieć definicję wolnego rynku?
Cytat: Poza tym " Dam sobie rękę uciąć że dostęp do pracy na oiomie jest ściśle strzeżony i utrudniany" śmiechłem, dawaj tę rekę albo jakieś dowody.
O proszę jak zgadłem:
http://www.zdrowie.abc.com.pl/czytaj/-/a...-oddzialow
Cytat: Przewodniczący Zarządu Głównego ZZA Dariusz Kuśmierski twierdzi, iż
„jest to kolejna oburzająca próba rozbicia specjalizacji, oraz
wprowadzenie pseudo standardu „znieczulacza”, który tylko tym się
zajmuje i na niczym innym nie ma potrzeby się znać”.
No jak widać wcale strzeżony nie jest a anestezjolodzy jeszcze go ułatwiają :-D
No i ten pomysł jak zwiększyć dostęp do zawodu:
Cytat:Według związkowców, w celu prawidłowego – w zakresie
kompetencyjnym – koordynowania pracy zespołu anestezjologów i
pielęgniarek anestezjologicznych, należy utworzyć równorzędną w
stosunku do oddziałów zabiegowych strukturę organizacyjną.
Jak nic liberały same. I to jakie ideowe..
Cytat: Obecnie to działania właścicieli przeciw lokatorom. Oczywiście nie mówię o podpaleniach, ale innych utrudniających życie rzeczach.
A to jest jeszcze inna sytuacja i nie dotyczy tej poruszonej już analogii.
@ Iselin
Cytat:No właśnie bardzo ładnie to podsumowałeś Niektórzy ludzie byli
uważani właśnie za taki przedmiot ja kamienica.
Pierwsze słyszę. Twierdzisz że dokonywano podpaleń poszczególnych ludzi żeby na złość zrobić właścicielowi miasta, wsi czy kamienicy? :8O: Sądziłem że podpalano budynki żeby przeciwnikowi narobić kosztów, zmniejszyć jego zasoby itp. a ofiarami rozgrywek byli "cywile"... I nikt ich nie wyłapywał żeby podpalić.
Cytat: Przecież nie twierdzę, że nie istniały, ani że sytuacja była taka sama
zawsze i wszędzie.
I choćby z tego względu straszliwa dola chłopa w I RP to bardziej mit niż cokolwiek wspólnego z rzeczywistością. No chyba że się chce obarczyć polskie prawdoawstwo winami wynikającymi z rządzenia na terytorium "Rz" zaborców, że tylko przypomnę fakt iż właśnie państwa zaborcze jako ostatnie znosiły pańszczyznę a i utrzymywanie jej na siłe to okres rosyjskiego protektoratu, przecież uniwersał i konstytucja to ostatnie akty prawne Rzeczpospolitrej,które powstały w okresie gdy Rosja była zajęta wojną z Turcją. A później były rozbiory...
Sebastian Flak