Iselin napisał(a):Widocznie nie uważasz tego poglądu za swój i oczywisty. I chwała Ci za to. Nie wiem dlaczego, może na przykład z powodu wychowania.
Też nie wiem. Chodziło mi o przykład negujący tezę, że można dorosłemu człowiekowi wsączyć jakieś bzdury, których nie akceptuje.
DziadBorowy napisał(a):Mogło być nawet tak, że wiele razy słyszał o tym, że jak kobieta nie chce to znaczy, że nie i koniec dyskusji a alkohol, młody wiek, hormony zrobiły swoje.Znacznie bardziej niebezpieczne niż gadanie Korwina wydaje mi się sposób przedstawienia tego chłopaka w artykule, coś na zasadzie "chłopak nie taki zły tylko raz po pijaku mu się zgwałcić zdarzyło". Nie mówiąc już o wspomnianym tam kulcie "zaliczania lasek".
No właśnie.
Łoś napisał(a):Teraz rozumiem, gdyż powiedziałeś mi, że uważasz część moich poglądów za szkodliwą, a nie określiłeś mnie jako osobę złą, którą powinno się np: leczyć
Korwina też nie określiłem jako osobę złą, tylko jako osobę, która powinna się leczyć (uwzględniając niektóre jego wypowiedzi, które po uwzględnieniu kontekstu są jeszcze gorsze niż bez niego).
Łoś napisał(a):Darzymy się szacunkiem (moja diagnoza)
To nie jest kwestia szacunku - rozmawiam również z osobami, których nie szanuję, o ile tylko potrafią wydać z siebie coś co nie jest bełkotem. A swoją drogą, owszem, szanuję Cię mimo, że jesteś socjalistą.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd