Łoś napisał(a):Rozumiem, że nie masz ochoty ze wszystkimi rozmawiać.
Zgadza się. A z pewnym gronem jestem gotów rozmawiać, ale nie zamierzam się z nimi porozumiewać.
Łoś napisał(a):Może kiedyś poproszę Cię o wyjaśnienie i jak będziesz chciał to mi wyjaśnisz
To nie jest przepis na coca-colę - to żadna tajemnica.
Łoś napisał(a):Mamy inne zdania na ten temat.
Błądzić jest rzeczą ludzką.

Łoś napisał(a):Dziękuję za szczerość. Dla mnie już sama dyskusja (bez oceniania się wzajemnie) jest swego rodzaju porozumieniem, na tym forum
Nie ma za co.
Łoś napisał(a):Nie jest to łatwe, wymaga ogromnej samoświadomości, wysiłku i... ćwiczenia empatii w stosunku do kogoś i siebie. Minimalizuje się analizowanie postępowania innych osób i siebie, szukania ich błędów, oceniania. Ale jak się stosuje i praktykuje, zmienia się postrzeganie rzeczywistości, innych ludzi i ja jestem spokojniejszy. Lepiej mi się pracuje i rozmawia z ludźmi, mniej jest przemocy, za to więcej zrozumienia i wsparcia.
Ja nie tę część Twojego sposobu myślenia miałem na myśli
- chodziło mi o tę część, która czyni Cię socjalistą.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd