Cytat:Był ktoś z was w sklepach celio? Tam to tak razi po oczach, że sztuczność osiąga apogeum.
Albo te litanie przy kasie. Kupujesz produkt chcesz paragon a oni jak roboty cały dzień muszą odmawiać jak wierszyki pytania o to czy nie chcesz skorzystać z promocji na skarpetki czy okulary.
To tak jak w OBI.
A niezależnie od rodzaju marketu wszędzie usłyszymy od kasjerki sztuczne (wiadomo, że nieszczere) i niepotrzebne "dzień dobry".
Cytat:Tzw. "menadżerowie" to dla mnie poprostu durnie, którym nie powierzyłbym pracy nad zakładem pogrzebowym bo jeszcze klientów by zbrakło...
Ale to ich pomysł? Decyzja o tym jak mają się zachowywać pracownicy zapadają chyba jeszcze wyżej. Taki zwykły przeciętny menedżer-kierownik marketu jest odpowiedzialny tylko za wdrażanie tego typu durnych decyzji...
Cytat:Kiedy zatem przeczytałem fragment artykułu mówiący o tym jakie zjeby dostają pracownice perfumerii za to, że po momentach ciężkiej roboty gdy przychodzi odwilż nie dane jest im odpocząć przy ścianie to odrazu wszystko ułożyło mi się w głowie.
Mnie wkurza jak widzę, że firma każe pracownikom na siłę stać - nawet jak nie ma klientów, to nie ma gdzie usiąść, bo nie ma krzeseł. W OBI i Biedrze jest pod tym względem ok, ale w takim np. maku sprzedawczyniom musi być "zdeka" niewygodnie.
piotr35 napisał(a):Inna ciekawostka jest, ze projektowanie i rozwój dachów kabrioletów składanych w Żarach nadal odbywać się będzie w Osnabrück. Finowie polskich pracowników uznali za zbyt głupich do projektowania?
Pewnie tak, w Polsce ma być po prostu kolejna tania montownia z białymi niewolnikami. Mimo wszystko zawsze to coś lepszego niż nic.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać