vpprof napisał(a):Nie chodzi nawet o jego niedokończone dzieła. Ten program pisał po prostu całkowicie nowe utwory (fugi fortepianowe konkretnie).
Co za róznica, jak porafił dokończyć to i może napisać nowe. Pisze tylko jaka była zdajesie inspiracja do stworzenia takiego oprogramowania.
I jak już widzisz, człwoiek potrzebuje jakiegoś przezycia artystycznego, a komp nie. Wiec jest róznica. Nie zajmowałem sie tworzeniem w kwestii człowieka, wiec nie bede tutaj dyskutował.
vpprof napisał(a):Na razieprzecież ja nic kategorycznie nie stwierdzam poza tym ze wiem czego nie wiem... Skąd wiesz co będą miały programy za 500 lat? Nie można niczego w chwili obecnej kategorycznie stwierdzać.
Przeciez napisałem naukowcy zrobią to pogadamy. Na razie mają jakies problemy. A ja już napizse to 4 raz, mam za mało czasu na zgłebianie tematu. Pisze tylko swoje przemyslenia. I sądze w nich że same algorytmy nie są w stanie wytworzyc świadomości. Nie twierdze że za 500 lat nie zmienie opinii w tym temacie.
[SIZE="1"]. MRU .
............
[/SIZE]
............
[/SIZE]

... Skąd wiesz co będą miały programy za 500 lat? Nie można niczego w chwili obecnej kategorycznie stwierdzać.