Łoś napisał(a):To nadal jedynie Twoja opinia na temat Cobrasa
Nie tylko moja.
Łoś napisał(a):Dlaczego z nim rozmawiasz, skoro go postrzegasz w ten sposób?
Czasem mam napady dokuczliwej cierpliwości i wyrozumiałości dla osób o niskim potencjale intelektualnym. Zwalczam w sobie tę słabość, ale różnie wychodzi.
Łoś napisał(a):Jakiego słownika i jakich haseł konkretnie?
Języka polskiego. Nie proponuję encyklopedii, żeby mu się zwoje nie przegrzały. A jakie hasła to już pisałem.
Łoś napisał(a):Dlaczego prosić ma mamę?
Bo mama jest jedyną osobą, która może się poczuć zobowiązana do obsługi takiego lenia.
<&>' napisał(a):To ubezpieczenie nie jest obowiązkowe.
NFZ, czyli ubezpieczenie zdrowotne nie jest obowiązkowe? :8O: Skoro taką masz wiedzę na temat systemu okradania obywateli to się nie dziwię, że takie bzdury wypisujesz. Chorobowe nie jest obowiązkowe, jeśli prowadzisz JDG. Zdrowotne jak najbardziej jest obowiązkowe.
<&>' napisał(a):Można się także dowiedzieć, czego nie obejmuje i na co można z niego dostać kasę.
Można się też dowiedzieć na co kasa jest przeznaczana zamiast finansowania leczenia. I co z tego?
<&>' napisał(a):Poza tym dzieciaki nieubezpieczone do 18. roku życia mają prawo do leczenia jak dorośli ubezpieczeni, a darowanemu...
Jakiemu darowanemu? To NFZ wyciąga kasę na finansowanie leczenia z kapelusza czy jednak od kogoś ją dostaje?
<&>' napisał(a):Czy ubezpieczenie w NFZ jest złe, bo nie zapewnia w cudowny sposób pomocy w każdym przypadku? Państwowa służba zdrowia jest be, bo nie troszczy się o każdy przypadek z osobna? :roll:
Już pisałem dlaczego państwowa służba zdrowia to syf, kiła i mogiła. Nie będę powtarzał. Leczenie, szczególnie takie którego skuteczność została już potwierdzona, nie jest żadną cudowną pomocą.
Proszę o połączenie postów.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd