Baptiste napisał(a):Przy założeniu, że ludzie nie pracują to jednak powinien być on inteligentny oraz kreatywny. A to dlatego iż praca konstruktora także jest pracą.
No chyba iż założymy, że będzie istnieć część ludzi, którzy będą się temu poświęcać ze względu na realizację własnych zainteresowań. Najprawdopodobniej miałoby to miejsce ale nie wiem czy w odpowiedniej skali i czy przy zaangażowaniu tak mocnym jak dotychczas.
No i aby cybernetyczny murzyn dostarczał jak najwięcej dochodu to powinien zajmować się jak najbardziej dochodowymi rzeczami. Czynności konstruktorskie czy przedsiębiorczość cybernetyczno-murzyńska wchodzą tutaj w grę. A to już wymagałoby inteligencji, którą pewnie miałby na względzie właściciel takich murzynów.
Dlatego wątpię, że cyber-murzyn powstanie szybko. Czy też jeszcze za naszego życia. Raczej będzie to wyglądało tak, że maszyny tak jak dzisiaj będą nam pomagały zwiększyć wydajność ludzkiej pracy.
Do czasu istnienia prawdziwie inteligentnej maszyny zawsze będzie potrzebny jakiś ludzki nadzorca.
Zresztą podejrzewam, że prędzej zastąpimy człowiek genetycznie modyfikowanymi małpami z mały poziomem inteligencji niż maszynami.
Jakby ktoś miał wątpliwości to potwierdzam: Tak jestem zjebanym prawakiem, który każdego dnia zjada niemowlaka. Hitler to mój idol, a Stalin to dziadek. Ogólnie chcę siać zło i spustoszenie. Czy cokolwiek jeszcze tam lewica przypisuje ludziom o moich poglądach.
Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.
Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.