DziadBorowy napisał(a):http://historia.wp.pl/title,Prof-Witold-...omosc.htmlA niektórzy nasi jadą tam do sprzątania. Jeszcze inni robić kariery naukowe. :wall:Olać ich ciepłym moczem, skoro mają takie podejście.
"W 1998 roku w Kanadzie zrobiłem ankietę wśród 102 swoich studentów: jakiej narodowości byli naziści? (bo nigdzie się nie pisze o zbrodniach niemieckich, tylko nazistowskich). Na 102 studentów 62 napisało - polskiej. Zapytałem: "dlaczego?" Odpowiedzieli: "Dlatego, że są polskie obozy koncentracyjne. A wiadomo, że obozy koncentracyjne były organizowane przez nazistów, żeby mordować Żydów. Wobec tego naziści to są Polacy". I w tej chwili cały świat tak uważa. Dwa lata temu profesor amerykański, kiedy dowiedział się w czasie konferencji w Nowym Jorku, że siedzi obok niego profesor z Polski (mój kolega) wstał i powiedział, że koło Polaka z Polski on siedzieć nie będzie, bo myśmy wymordowali Żydów"
Wiedza na temat II wś. zerowa. Jak Polacy w okupowanym kraju mogli tworzyć obozy? :8O:. Swoją drogą nieźle nam ktoś narobił koło pióra!
"Nic nie jest potężniejsze od wiedzy; królowie władają ludźmi, lecz uczeni są władcami królów".