idiota napisał(a):Ja nie pytam czy znasz taki przypadek bo gdybyś znał, to byś miał dowód
Gdybym znał to bym miał dowód, że coś takiego jest możliwe, a nie dowód, że świadomość jest niezależna od nośnika.
idiota napisał(a):tylko pytam jakie okoliczności przyrody by Cię przekonały, że właśnie masz do czynienia z treścią niezależna od nośnika.
Co by się musiało stać, żebyś tak uznał?
Wiem o co pytasz i Ci odpowiedziałem. Skoro nie znam żadnego przypadku w którym treść jest niezależna od nośnika, to skąd mam wiedzieć jakie towarzyszą temu zjawisku okoliczności przyrody?
No chyba, że chodzi Ci o odpowiedź w stylu "treść istnieje mimo braku możliwości wskazania jej nośnika" - ale taka odpowiedź właściwie nic nie mówi, więc zakładałem, że nie o to Ci chodzi.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd